Nå kommer snart et nytt og spennende tilbud for Kristiansund og Nordmøres befolkning. Vi bygger Padeltennis baner i Mellom. For de som ikke kjenner til sporten, så er padeltennis er en mindre versjon av vanlig tennis. Med bane omringet av vegger, som er en del av banen, kan det også minne litt om squash.

Racketene er uten strenger og ballene er mykere og tregere enn i tennis. Det serves med underarmserve og spilles ellers med de samme regler som i tennis. Tempoet er lavere enn i både squash og tennis, og det blir derfor ofte lange og morsomme balldueller.

Padel racket og baller.

Det kreves veldig lite for å komme i gang med padeltennis. Det er en enkel sport å mestre. I og med at det så og si alltid spilles double, er det også en sosial idrett for mennesker i alle aldre.

Sporten ble funnet opp av mosjonisten Enrique Corcuera fra Mexico i 1969. Han var lei av å springe å hente baller på tennisbanen sin og fant frem til padel – med mindre bane og vegger rundt hele – som en sport for de som syntes det ble for krevende med tennis. På grunn av sin meksikanske opprinnelse er sporten derfor størst i Mexico, Argentina og Latin-Amerika forøvrig, men den er også blitt meget stor i Spania og er også blitt introdusert i Skandinavia.

Padeltennis er allerede etablert som en profesjonell idrett. Padel Pro Tour ble etablert i 2005. Så langt er har det internasjonale padelforbundet 19 medlemsland. Sverige har nylig etablert sitt eget forbund, og i Norge er Padeltennis på full fart inn som egen idrett under Tennisforbundet.